Libanese Wijnen - Gratis verzending vanaf € 300 voor BE (€350 voor NL en Lux) HORECA: vraag naar onze catalogus met aangepaste prijzen

 

Over Atibaia

Atibaia wordt geproduceerd met compromisloze aandacht voor details; vanaf het prille begin, tijdens de installatie van de wijngaarden, tot de renovatie van de kelder, tot de teelt van de wijnstokken, tot de laatste details zoals de keuze van hoogwaardige kurken die de fles verzegelen.

De wijn

“Je suis entrée dans le monde
du vin sans autre formation
professionelle qu’une gourmandise
certaine des bonnes bouteilles!”

Sidonie Gabrielle Colette

De wijngaard

Van vlakke tot steile terrassen, de wijnmakerij van Atibaia heeft het levenslicht gezien in navolging van onze wil om die braakliggende terrassen nieuw leven in te blazen en ze te temmen door wijnstokken te planten. De eerste gecultiveerde plaats was die rond ons oude huis in Smar Jbeil dat dateert uit de 17e eeuw en in 2007 werd omgevormd tot een kelder. De bodem is rijk aan mineralen en strekt zich uit over een hectare. Het stuk land van Jran bestaat uit een tiental kronkelende terrassen die zijn blootgesteld aan het noordoosten en dus gunstig zijn voor de ochtendzon.

De grond van Mrah el Zeyet is grindachtig; het is niet onderhevig aan zeebries en vochtigheid; dus blijft het de koudste van alle drie de wijngaarden.

“Small is beautiful”. De boetiekwijnmakerij van Atibaia bevindt zich in de bergen van Smar Jbeil met uitzicht op Batroun. Het is toegewijd aan het produceren van een rode wijn en een witte wijn in beperkte hoeveelheden.

De wijnmakerij Atibaia is vol persoonlijkheid en wordt omgeven door prachtige natuur en vruchtbare wijngaarden. Het wijnhuis is gevestigd in een rustiek huis uit de 17e eeuw met een weelderige omgeving.

18+?

Libons

U moet 18+ zijn om deze website te bezoeken. Gelieve uw leeftijd te verifiëren

Ben je ouder dan 18 jaar?