Libanese Wijnen - Gratis verzending vanaf € 300 voor BE (€350 voor NL en Lux) HORECA: vraag naar onze catalogus met aangepaste prijzen

 

Over Sept

Een verhaal over een passie, Sept Winery is geboren uit de wens om het land van een familie nieuw leven in te blazen en het te cultiveren met een levens veranderende passie die in de loop der jaren is gerijpt. Toen het geluk zich ontvouwde in de smaak van wijn, wist Maher dat zijn ware roeping hem wachtte, diep geworteld in het land van zijn vader. Een verandering van hart en pad brengt hem terug naar zijn dorp in de bergen van Libanon, waar hij zijn visie realiseert om een ​​biodynamische wijngaard te beginnen. Tegenwoordig zet deze wijngaard zich in voor het produceren van wijn die de buitengewone aard van het Libanese terroir uitdrukt door de rijkdom en authenticiteit van zijn mediterrane bodem te vieren.

Een biodynamische benadering vertrouwend op de natuur, Maher houdt zich strikt aan de richtlijnen van de biodynamische en natuurlijke landbouw, en intervenieert nooit met de organische groei van zijn druiven of het vinificatieproces. Voor hem is de natuur een perfect voorbeeld van een succesvol overlevend en productief model gebaseerd op evenwicht tussen de elementen die elke omgeving bepalen: aarde, lucht, vuur en water. Maher’s tussenkomst in het land als wijnboer is nooit corrigerend; het enige dat het beoogt te doen, is het natuurlijke evenwicht in zijn wijngaard te respecteren en te behouden door een glorieuze combinatie van zon, aarde, lucht en water. Zijn grond is volledig vrij van chemicaliën en wordt bewerkt volgens de maankalender om de opbrengst van een perfect fruit te garanderen.

Een “Vin de Lieu”. Door wijnen te produceren die de rijke diversiteit en het uitzonderlijke karakter van de Libanese bodem uitdrukken, is “Sept” er trots op zichzelf een “vin de lieu” te noemen. Een “vin” die de authentieke smaak van Libanon biedt, met behulp van inheemse gist en vrij van enige toevoegingen. Met een fervente missie om opnieuw contact te maken met de natuur en om Libanese druiven en bodem te vieren, wil Sept een ambassadeur worden van het Libanese erfgoed en een inspirerend model van biodynamische landbouw in de regio en de wereld.

Terroir Nehla – A Biodynamic Approach

Un “Vin de Lieu”, An Expression of Terroir

Volledig vrij van chemicaliën, wordt de bodem van Maher in Nehla, Batroun, gelegen op 950 m hoogte met uitzicht op de Middellandse Zee, bewerkt volgens de maankalender en biodynamische principes om de opbrengst van fruit van hoge kwaliteit te garanderen, waarbij 500 flessen biodynamische Syrah en Cabernet Sauvignon worden geproduceerd.

“Un Vin de Lieu” is een slogan en motto dat Sept in elk van zijn flessen draagt. Door wijnen te produceren die de eerlijke uitdrukking van hun eigen terroir weerspiegelen, demonstreert Sept Winery de zeer gediversifieerde microklimaten van Libanon en het uitzonderlijke karakter dat ze in een fles kunnen genereren.

Om de authentieke expressie van deze terroirs verder te ondersteunen door de expressie van hun bodem, klimaat en fruit zo goed mogelijk te laten zien, is ons fermentatieproces gebaseerd op:
– Wilde gist/spontane gisting
– Natuurlijke stabilisatie en minimale filtratie van wijn
– Geen toevoegingen tijdens het fermentatieproces
– Slechts een kleine hoeveelheid sulfiet toegevoegd voor het bottelen (minder dan 35 mg/l totaal SO2)
– Geen gebruik van eiken vaten (inox tanks)
– Lees veroudering

Deze natuurlijke gisting helpt ons om de authentieke smaken en aroma’s die een terroir ons kan geven optimaal tot uiting te brengen, terwijl een unieke identiteit voor Libanese wijnen wordt gecreëerd. Wat is tenslotte wijn anders dan de uitdrukking van een land?

Maher R. Harb

18+?

Libons

U moet 18+ zijn om deze website te bezoeken. Gelieve uw leeftijd te verifiëren

Ben je ouder dan 18 jaar?