Libanese Wijnen - Gratis verzending vanaf € 300 voor BE (€350 voor NL en Lux) HORECA: vraag naar onze catalogus met aangepaste prijzen

 

Château Cana

Château Cana profiteert van een uitzonderlijke locatie in het hart van een serene en vredige dennenvallei, Ras el Harf. Gevierd door de Franse dichter Alphonse de Lamartine in “Voyage en Orient”, leende de vallei later zijn naam. De wijngaard ligt 900 meter boven de zeespiegel, strekt zich uit over oude terrasvormige hellingen en geniet van 300 dagen zon per jaar.

 

WIJNGAARD

De wijngaard is beplant met ongeveer 60% Cabernet Sauvignon, 30% Sabbaghieh en 10% Chardonnay. Cabernet Sauvignon is de beste druivensoort van de wijngaard; hij voelt zich prima thuis in de arme grindgrond. Deze omstandigheden geven de wijnconcentratie kleur en tanninestructuur. De Sabbaghieh is een lokale druifsoort die wordt gekenmerkt door aroma’s van rood fruit van kersen, frambozen en aardbeien; het heeft het potentieel om plantaardige en ‘boerenerf’-aroma’s te ontwikkelen die kunnen bijdragen aan de complexiteit van de wijn. De Chardonnay speelt een regulerende rol en tempert de kracht van de dominante Cabernet Sauvignon.

 

KLIMAAT

Het klimaat in de vallei is zeer variabel en daarom is elke wijnoogst zo anders. Een milde, natte winter met enkele koude perioden; de lente is warm maar vaak mistig; een hete zomer, vochtig tot half juli en daarna droger – dag en nacht zijn over het algemeen meer contrastrijk in augustus, waardoor de rijping van de druiven wordt versneld terwijl hun aromatische frisheid behouden blijft – het begin van de herfst is meestal zonnig met koelere temperaturen.

 

GEOLOGIE

De meeste wijnstokken van Château Cana zijn aangeplant op grindachtige heuveltoppen. De gelukkige combinatie van grindlagen op het oppervlak en de ondergrond van klei resulteert in de kwaliteit van de wijnstokken, met name in de ontwikkeling van een diep wortelstelsel. Bovendien voorziet de aanwezigheid van lagere kleilagen die water in de ondergrond opvangen de wijnstokken uiteindelijk van voldoende water om te overleven tijdens de droogste periodes van het jaar.

 

DE WIJN

Tijdens het hele wijnbereidingsproces gebruiken ze een natuurlijke aanpak. De oogst van de druiven gebeurt handmatig en de fermentatie op natuurlijke wijze met minimale tussenkomst.

Feniciërs stonden bekend om hun maritieme handelscultuur over de Middellandse Zee. Zij waren ook de eersten die de wijnhandel oprichtten!

De “Cabires”, ook wel “The Mighty Ones” genoemd, waren Fenicische goden, bekend als de beschermers van de zeeën.
Geïnspireerd door hun verbazingwekkende geschiedenis die teruggaat tot 3500 voor Christus, kozen ze ervoor om het ontdekkingsgebied van Château Cana “Les Cabires” te noemen.

18+?

Libons

U moet 18+ zijn om deze website te bezoeken. Gelieve uw leeftijd te verifiëren

Ben je ouder dan 18 jaar?