Libanese Wijnen - Gratis verzending vanaf € 300 voor BE (€350 voor NL en Lux) HORECA: vraag naar onze catalogus met aangepaste prijzen

 

Château Belle-Vue

De Geschiedenis

Eeuwen geleden werkten onze voorouders onvermoeibaar om hun vruchtbare valleien geschikt te maken voor landbouw. Ze temden de moeilijke maar rijke berghelling onder het dorp Bhamdoun met een doolhof van handgemaakte stenen terrasmuren, waardoor boeren het fruit en de groenten konden planten die hun bestaan in stand hielden. Van alle gewassen die generaties lang werden verbouwd, werd al snel duidelijk dat de bodem en het klimaat van deze specifieke vallei het meest geschikt waren voor het verbouwen van druiven; zo begon het nalatenschap van de wijnbouw.

Belle-Vue zelf was oorspronkelijk een prachtig hotel dat indrukwekkend hoog op de berg stond met uitzicht op de Middellandse Zee en de met sneeuw bedekte bergen in het noorden. Het hotel was eigendom van en werd gerund door de grootouders van moederskant van Naji Boutros. Toen in 1975 de oorlog uitbrak, sloot Hotel Belle-Vue zijn deuren en werd het de hoofdverblijfplaats van de familie, hoewel gasten die aanklopten altijd een bed voor de nacht kregen aangeboden.

Hotel Belle-Vue bestaat niet meer, maar symbolisch was dit de eerste wijngaard die in april 2000 met wijnstokken werd aangeplant. Jaren later worden nu 30.000 wijnstokken op tientallen percelen in en rond het dorp verbouwd. Na tientallen jaren van onbruik en verwaarlozing is onze vallei weer groen en overvloedig.

DE WIJN

Ze cultiveren 24 hectare terrasvormige berghelling die zich uitstrekt van hun laagste wijngaarden op 950 meter tot de hoogste op meer dan 1200 meter hoogte. De wijngaarden wikkelen zich rond de vallei onder het dorp Bhamdoun van NO tot ZW en genieten van sneeuw en regen van november tot april, gevolgd door een droge, warme zomer.

De wijnstokken worden vanaf jaar twee droog gekweekt. Er worden geen pesticiden of herbiciden gebruikt. Bodembedekkers helpen de bodemstructuur te behouden, erosie te voorkomen en de beschikbaarheid van water in evenwicht te houden. Druiven worden met de hand geplukt per variëteit in kisten van 20 kg op het moment van een optimale balans tussen potentiële alcohol en zuurgraad.

 

Jill & Naji - Owners
Diana - Winemaker

18+?

Libons

U moet 18+ zijn om deze website te bezoeken. Gelieve uw leeftijd te verifiëren

Ben je ouder dan 18 jaar?