Libanese Wijnen - Gratis verzending vanaf € 300 voor BE (€350 voor NL en Lux) HORECA: vraag naar onze catalogus met aangepaste prijzen

 

Atibaia

ATIBAIA is het resultaat van de passie van de Massoud-familie voor wijn en de uitdaging om een nieuw leven in te blazen in een oude wijnstreek en een van de beste wijnen van Libanon te produceren.
Batroun staat bekend om het exporteren en produceren van wijn voor reeds meer dan 6000 jaar. Atibaia bestaat uit verscheidene percelen in het gebied aangekocht in 2005.
De wijnmakerij maakt zijn huis in een 17e eeuws huis in de bergen van Smar Jbeil, met uitzicht op Batroun in het noorden van Libanon.
Tegenwoordig is de regio het hart van kleine, ambachtelijke wijnbereiding in Libanon met meer dan 12 wijnhuizen.

De in 2005 aangeplante wijnstokken waren een van de voor het eerst ooit in het gebied geplant. De totale oppervlakte van de plantage is 5 hectare, verdeeld in 4 verschillende percelen die variëren in bodemcompositie en belichting.

De wijngaarden van ATIBAIA zijn overal verspreid het Batroun-gebied, met hoogtes variërend van 400 tot 600 meter en met een vruchtbare variëteit aan bodems.
De wijnmakerij produceert één rode wijn en één witte wijn per jaar in kleine hoeveelheden en is van plan een kleine producent te blijven doordat de wijnstokken op een bijna ambachtelijke manier worden gekweekt met respect voor het terroir. In 2021 hebben zij uitgebreid om de eerste Rosé-wijn te produceren en monocépage wijnen in beperkte oplage.
De kleine schaal van ATIBAIA zorgt voor een hoogwaardig handmatig ambachtelijk werk. Het grootste deel daarvan wordt gedaan door familieleden en vrienden.
Slechts 4,000 flessen gemaakt
Atibaia Wit
Atibaia Wit
Atibaia Wit
Tussen Chardonnay en Viognier balanceert mijn hart
€34,00
Absolute topwijn
Atibaia Red 2015
Atibaia Red 2015
Atibaia Red 2015
55% Syrah, 38% Cabernet Sauvignon & 7% petit Verdot – 750ml – 15% – 14 maand gerijpt op vat
€45,00

18+?

Libons

U moet 18+ zijn om deze website te bezoeken. Gelieve uw leeftijd te verifiëren

Ben je ouder dan 18 jaar?