Libanese Wijnen - Gratis verzending vanaf € 300 voor BE (€350 voor NL en Lux) HORECA: vraag naar onze catalogus met aangepaste prijzen

 

Geschiedenis van een Wijnmakerij

De Wardy’s zijn de vierde generatie wijn- en arakmakers. Wijnen en sterke drank zijn met elkaar verweven sinds 1881 toen overgrootvader, Rachid Cortas, een wijnmakerij begon in Zahle. Elk lid van de familie – de naburige Cortases en Wardys – groeide uit tot ervaren wijn- en arakmakers. Het zit in hun bloed.

In de jaren ‘30 verhuisde Toufiq Wardy naar Aleppo in Syrië om partner te worden in een distilleerderij. Habib Cortas volgde en nam zijn jonge gezin mee voor een verblijf van een paar maanden dat uiteindelijk een heel leven werd. Ze richtten vervolgens arak “Cortas & Wardy” op in Aleppo en maakten wijn en andere sterke dranken. In 1959 keerden ze terug naar Zahle.

Over Domaine Wardy

Het verhaal van Domaine Wardy is dat van twee naburige families uit Zahle, The Wardys en The Cortases. De Wardy’s bezaten wijngaarden en boomgaarden, terwijl The Cortases sinds 1881 wijn en arak maakten. Het wijndomein is nu van vier Wardy-broers en zussen en produceert 17 wijnen, Arak en Vodka

Een Nieuw Begin

Domaine Wardy werd in 2018 21 jaar. Officieel is ze een volwassene, en met volwassenheid komt zelfbewustzijn, evenals nieuwe uitdagingen en verantwoordelijkheden.

Wardy gaat terug naar de natuur met een toewijding aan biologische landbouw en respect voor het milieu met de overstap naar zonne-energie en de installatie van een nieuwe afvalwaterzuiveringsinstallatie in de wijnmakerij. Deze evolutie resulteerde in een nieuw dynamisch, op de natuur geïnspireerd logo.

Wat de gerenommeerde ontwerper Tarek Atrissi bedacht was geniaal: het nieuwe logo weerspiegelt de kerngedachte van “Wardy”, geschreven in Arabische kalligrafie, die toevallig lijkt op vier rijen met wijnranken

Het Libanese Erfgoed

Veel te lang was de Libanese wijnindustrie verlegen over haar origine en gaf het de voorkeur aan de veilige en beproefde route van imitatie Frans of het gestroomlijnde ultramoderne in zijn etikettering en ontwerpen. Toch is dit een regio die al meer dan 6000 jaar onafgebroken heerlijke wijnen produceert.

Domaine Wardy heeft besloten om het Libanese erfgoed met trots te laten zien door labels te ontwerpen die onmiskenbaar Oosters en Libanees zijn. Er werd gekeken naar traditionele architectuur, tegels, tapijten, stoffen. Maar wat het meest aantrok, waren de ongelooflijk gedetailleerde en mooie houten mozaïeken die werden gebruikt voor juwelendoosjes, tafels en backgammonborden.

Deze wonderbaarlijk ingewikkelde creaties werden de inspiratie voor de nieuwe labels, tot leven gebracht door de bekende ontwerper Tarek Atrissi. Om ze relevanter te maken voor de wijnen van één variëteit, werden kleuren gebruikt die zijn geïnspireerd op het aromatische profiel van elke variëteit en een houtstructuur werd gebruikt om te impliceren dat de wijn in eikenhout is gerijpt.Diana Salameh Khalil - Wine Maker

18+?

Libons

U moet 18+ zijn om deze website te bezoeken. Gelieve uw leeftijd te verifiëren

Ben je ouder dan 18 jaar?