Libanese Wijnen - Gratis verzending vanaf € 300 voor BE (€350 voor NL en Lux) HORECA: vraag naar onze catalogus met aangepaste prijzen

 
LIBONS
... de bonnes choses du Liban ... specialiteiten van Libanon ... top products of Lebanon
Ontdek producten
The Beqaa Valley
Discover the largest product range of Lebanese wines and spirits in Europe
Ontdek het grootste assortiment Libanese wijnen en sterke dranken in Europa
Découvrez la plus grande gamme de vins et spiritueux libanais en Europe
Previous slide
Next slide
Karam Winery
Darmmess

Hoog-fenolische olijfolie

Château Héritage
Sept VII
Domaine Wardy

Topkwaliteit & expertise

The Three Brothers

Douce Nuit

OUM008
€16,50
Een zoete wijn gemaakt van Obeidi, een inheemse Libanese witte variëteit, goed uitgebalanceerd en fris - 2015 - 750 ml - 14,8%
Op voorraad
1
Productgegevens
Wijnoogst

2015 werd gekenmerkt als een vroege vintage. Weinig neerslag in de winter werd gevolgd door hete, droge omstandigheden in de zomer. Het droge, warme weer hielp de wijngaard ziektevrij te houden en produceerde druiven met een goede fruitconcentratie. De oogst vond eerder plaats dan in gemiddelde jaren, met fruit in uitstekende gezondheid en goede polyfenolische rijpheid.

Wijngaard

De wijnstokken zijn geplant op de hellingen van de berg Libanon op een hoogte van 1.200 meter boven zeeniveau, waar de warme dagen worden getemperd door koelere nachten. Het dagelijkse temperatuurverschil in de zomer bevordert een langere rijpingsperiode; waardoor de smaken en aromatische complexiteit in de bessen worden geconcentreerd, terwijl het fruit de zuurgraad van de koele nachten behoudt. De grond bestaat uit zandsteenklei, een sedimentaire bodem die bestaat uit zandcomponenten die rijk zijn aan mineralen, terwijl de kleicomponent uitstekende waterretentie-eigenschappen heeft, essentieel voor het voeden van de wijnstokken tijdens de hete, droge zomer. De wijnstokken zijn gesnoeid met riet en geplant met een dichtheid van 4.000 wijnstokken per hectare. De wijngaard wordt verbouwd met respect voor het milieu en de druiven worden met de hand geoogst bij optimale rijpheid.

Wijnmaken

De Obeidy-druiven werden voorafgaand aan de vinificatie gesorteerd om ervoor te zorgen dat het fruit gezond en rijp was. De druiven werden vervolgens geperst en de most werd op hoge temperatuur gekookt om ongeveer een derde ervan te verdampen en de suiker erin te concentreren. Vervolgens wordt de geconcentreerde most gekoeld, overgebracht naar roestvrijstalen gistingstanks en bij 18 tot 20°C gefermenteerd met geselecteerde gisten. De wijn rustte een paar maanden op zijn fijne droesem en voegde textuur en subtiele complexiteit toe voordat hij voorzichtig werd gefilterd en gebotteld.

Proefnotities

Bloemig en rond, met abrikozentonen, dit is een zoete wijn gemaakt van Obeidy, een inheemse Libanese witte variëteit. Goed gebalanceerd en fris in de mond.

Druifsoort

100% Obeidi

Alcohol

14,8%

Bewaar dit product voor later

UNIEKE SPECIALITEITEN

Zorgvuldig geselecteerd

OPTIMALE LEVERING

Gebundelde leveringen voor minimale ecologische impact

VEILIG BETALEN

Via SSL encryptie

PRE-ORDER

Zekerheid op jouw favoriete producten

18+?

Libons

U moet 18+ zijn om deze website te bezoeken. Gelieve uw leeftijd te verifiëren

Ben je ouder dan 18 jaar?