Libanese Wijnen - Gratis verzending vanaf € 300 voor BE (€350 voor NL en Lux) HORECA: vraag naar onze catalogus met aangepaste prijzen

 
LIBONS
... de bonnes choses du Liban ... specialiteiten van Libanon ... top products of Lebanon
Ontdek producten
The Beqaa Valley
Discover the largest product range of Lebanese wines and spirits in Europe
Ontdek het grootste assortiment Libanese wijnen en sterke dranken in Europa
Découvrez la plus grande gamme de vins et spiritueux libanais en Europe
Previous slide
Next slide
Karam Winery
Darmmess

Hoog-fenolische olijfolie

Château Héritage
Sept VII
Domaine Wardy

Topkwaliteit & expertise

The Three Brothers

Darmmess Premium Hoog-fenolische Extra Vierge Olijfolie

DAR001
€22,00
Premium gefilterde Extra Vierge Olijfolie - vroege oogst - monovarietal 100% Souri olijven - 500ml
Op voorraad
1
Productgegevens
Darmmess Libanese Premium Extra Vierge Olijfolie komt exclusief uit Deir Mimas, Zuid-Libanon. Een klein dorp van ongerepte schoonheid en authenticiteit, met uitzicht op de rivier Litani, het aangrenzende kasteel van Beaufort, gebouwd door de kruisvaarders en het historische Mar Mema-klooster. Deze verborgen juweel herbergt 130.000 oude olijfbomen tot 2000 jaar oud.
Genesteld tussen de heuvels, is Deir Mimas bedekt met majestueuze olijfbomen die teruggaan tot Bijbelse tijden. Het is ook gezegend met witte grond die van nature rijk is aan klei, een gematigd klimaat en een gemiddelde hoogte van 580 meter. Deir Mimas wordt in Libanon gewoonlijk de "Bordeaux onder de olijfolies" genoemd
Vandaag ligt deze International Awards Winner van vloeibaar goud binnen handbereik. Ik nodig je uit om Darmmess te ontdekken en te genieten van zijn complexe maar harmonieuze smaak, die doet denken aan onrijpe groene olijven met bittere kruidige tonen en een fruitig aroma.
Darmmess is ontwikkeld voor een nichemarkt van connaisseurs en is een Premium Extra Vierge Olijfolie van gemiddelde intensiteit. Rijk en zeer goed uitgebalanceerd qua smaak tussen scherp (5.6), bitter (5.9) en fruitig (5.8), het behaagt alle smaakpapillen.
Van boom tot fles in 24 uur:
Biologische teelt: Onze olijfbomen die het hele jaar door worden verzorgd, worden op natuurlijke wijze gekweekt. We bevinden ons in het conversieperiodeproces om wereldwijd BIO-gecertificeerd te zijn.
Monovariëteit EVOO: Van alle beschikbare variëteiten oogsten we alleen de Souri (afkomstig van Sour/Tyr), beschouwd als een van de oudste variëteiten ter wereld. We sorteren onze olijven en verwijderen alle droge of zieke vruchten die mogelijk de kwaliteit van onze EVOO kunnen verminderen. Vroege oogst: In tegenstelling tot wat gebruikelijk is, beginnen we onze reis elk jaar eind september. Deze timing zorgt voor een lage opbrengst, maar staat achter een ongeëvenaarde kwaliteit van Extra Vierge Olijfolie.
Eerste Koude Extractie: Een modern proces waarbij bij een temperatuur onder de 27C de olijven niet als zodanig worden geperst maar door een centrifuge worden geëxtraheerd. De componenten van EVOO die verantwoordelijk zijn voor het karakteristieke aroma en de geur zijn ongewijzigd. Het is een lagere productie voor dezelfde hoeveelheid olijven maar een veel hogere kwaliteit van de olie.

Filtering: Om de kleine deeltjes olijven te verwijderen die na verloop van tijd verantwoordelijk zijn voor oxidatie, en om een stabiel hoog niveau van versheid te garanderen.

Bewaar dit product voor later

UNIEKE SPECIALITEITEN

Zorgvuldig geselecteerd

OPTIMALE LEVERING

Gebundelde leveringen voor minimale ecologische impact

VEILIG BETALEN

Via SSL encryptie

PRE-ORDER

Zekerheid op jouw favoriete producten

18+?

Libons

U moet 18+ zijn om deze website te bezoeken. Gelieve uw leeftijd te verifiëren

Ben je ouder dan 18 jaar?