Wardy Viognier
Viognier |
|
|||
Viognier Vintage 2018 |
Onze eerste Viognier van één variëteit is een delicaat geurende wijn… mandarijn en abrikoos, kamperfoelie en roos, met hints van witte peper, laurier en toffee. In de mond domineren bittere sinaasappel en mango. Medium body en afdronk |
|||
Wijn Type |
Witte wijn |
|||
Druivensoort |
Viognier (100%) |
|||
Appellation |
Bekaa-Valley of Lebanon |
|||
Oogst |
Met de hand geplukt |
|||
Fermentatie |
roestvrijstalen tanks |
|||
Rijping |
10 maanden i==n Franse eiken vaten |
|||
Serveren |
Best geserveerd tussen 10 – 13°C |
|||
Wijnbereiding en proefnotities |
||||
Food Pairing |
Aperitief, Vleeswaren, Gegrilde vis en zeevruchten, Libanese Mezze, Lichte kaas – Geitenkaas, Pasta en pizza, Stevige kaas – Roquefort – Blauwe kaas |
|||
Details |
Alcohol %: 13% |
Totale zuurgraad (sulfuric a./l): 3,16 |
Rest Suiker (g/l): 0,4 |
|
Label |
Mozaïek uit het Midden-Oosten om de oorsprong van de wijn aan te geven: Libanon. De kleuren zijn gebaseerd op het aromatische profiel van de druivensoort. De houtstructuur geeft aan dat de wijn gerijpt is. |
|||
Awards |
2021- Frankfurt International Trophy, Germany: Gold Medal 2021- Sommeliers Choice Awards, San Francisco, USA: 81/100 Silver Medal |
|||