Libanese Wijnen - Gratis verzending vanaf € 300 voor BE (€350 voor NL en Lux) HORECA: vraag naar onze catalogus met aangepaste prijzen

 

Château Belle-Vue – Petit Geste 2019

BEL003
€39,00
De beste herinneringen van de zomer, met heerlijk frisse zuren en verrassende lengte in de mond
Op voorraad
1
Productgegevens

ALGEMENE INFORMATIE

Productie: 2000 flessen geproduceerd

Rassen: 65% Sauvignon Blanc, 35% Viognier

Alcohol: 13% alc/vol.

TERROIR INFORMATIE

Appellatie: Mont Libanon Wijn – Bhamdoun

Oppervlakte: 24 Ha terrassen (60 acres) Hoogte: 1000-1150 meter

Klimaat: Mediterraan, koud en vochtig in de winter, warm en droog van april tot oktober

Grondsoort: klei, kalksteen.

WIJNBOUW

Beheer: Er worden geen pesticiden of herbiciden gebruikt. Onkruid wordt handmatig en met de tractor verwijderd. Wijnstokken worden alleen in het eerste jaar geïrrigeerd.

Trellis: Dubbel Guyot-systeem

Oogst: Druiven worden met de hand geplukt in gevallen van 20 kg wanneer hun potentiële alcohol en zuurgraad voor elke variëteit in de optimale balans zijn.

VOORBEREIDING

De geselecteerde druiven worden geperst voordat ze in roestvrijstalen tanks gaan voor statische opheldering. Sedimenten worden tijdens het rekken afgevoerd naar een andere roestvrijstalen tank. Natuurlijke fermentatie vindt plaats gedurende een periode van 2-3 weken binnen een gecontroleerd temperatuurbereik van 14-16ºC. Wanneer de gisting is voltooid, wordt de wijn opnieuw gelagerd, gescheiden van de droesem en geklaard. De Sauvignon Blanc en de Viognier worden apart bewaard en de blend wordt geselecteerd met behulp van de schone, afgewerkte wijn.

PROEFNOTITIES

Uiterlijk: lichtgeel met gouden tinten. Klaar en helder.

Neus: Zacht, rond boeket met anijs en jamachtige abrikoos.

Smaak: Elegant en subtiel. Tonen van grapefruitmerg, milde guave en zoete rabarberjam. Zoek naar een vage hint van zeezout in de lange en mooie afdronk.

Serveertemperatuur: gekoeld genieten tot 6-8 Cº

Behoud/Kelderpotentieel: De Petit Geste 2020 is nu op zijn optimale consumptietijd, maar hij zal de komende 3-4 jaar gunstig rijpen.

Food Pairing

Deze wijn is ideaal om op zichzelf te genieten, maar zal prachtig combineren met oude gouda, meloen en prosciutto. Ook heerlijk bij oesters op de halve schelp. Onvergetelijk

Bewaar dit product voor later

18+?

Libons

U moet 18+ zijn om deze website te bezoeken. Gelieve uw leeftijd te verifiëren

Ben je ouder dan 18 jaar?