Libanese Wijnen - Gratis verzending vanaf € 300 voor BE (€350 voor NL en Lux) HORECA: vraag naar onze catalogus met aangepaste prijzen

 

Château Belle-Vue – Le Château 2012

€70,00
Pure luxe en verwennerij
Prijs incl. 21% btw (21%) €12,15
Le Chateau 2012 toont benijdenswaardige elegantie in zijn explosievan hooggelegen, droog gekweekt fruit.
Op voorraad
1
Bewaar dit product voor later
Klantenreviews
Nog geen reviews Alleen aangemelde klanten die dit product hebben gekocht kunnen reviews achterlaten. Meld u aan om een review achter te laten.
Château Belle-Vue – Le Château 2012
Productgegevens

ALGEMENE INFORMATIE

Productie: 3100 flessen

Druifsoorten: 45% Cabernet Franc, 45% Syrah, 10% Cabernet Sauvignon

Alcohol: 14,5% vol.

TERROIR

Appellatie: Mont Liban Wine -Bhamdoun

Oppervlakte: 24 Ha terrassen (60 are)

Hoogte: van 950 tot 1250 meter

Klimaat: Mediterraan, koud en vochtig in de winter, warm en droog van april tot oktober

Grondsoort: Klei, kalksteen

WIJNBOUW

Beheer: Er worden geen pesticiden of herbiciden gebruikt. Wijnstokken worden alleen in het eerste jaar geïrrigeerd.

Trellis: Dubbel Guyot-systeem

Oogst: Druiven worden met de hand geplukt in gevallen van 20 kg wanneer hun potentiële alcohol en zuurgraad in de optimale balans zijn voor elke variëteit.

VOORBEREIDING

Druiven worden geselecteerd en ontsteeld voordat de maceratie begint. Natuurlijke fermentatie (zonder toevoeging van gist) vindt plaats gedurende een periode van 3-4 weken in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 22-25ºC. Wanneer de alcoholische gisting is voltooid, wordt de wijn geperst en bewaard totdat de malolactische gisting is voltooid. De wijn rijpt vervolgens 24 maanden in Franse eikenhouten vaten, gescheiden door druivenrassen. Blends worden geselecteerd met behulp van de schone afgewerkte wijn. Rijping op fles: 36+ maanden.

PROEFNOTITIES

Kleur: Intense, rijke granaatkleur met paarse tinten.

Neus: Gerijpt donkerrood fruit met zachte vanille, kruidnagel en warme kruiden.

Smaak: Goed geïntegreerde tannines. Donkerrood fruit vergezelt gekonfijte sinaasappelschil, warme cacaokruiden en leertonen. Mooie lange afdronk.

Serveertemperatuur: 16-18ºC

Conserverings-/kelderpotentieel: Le Chateau 2012 bevindt zich op een optimaal consumptiemoment, maar zal zich de komende jaren gunstig blijven ontwikkelen.

Food Pairing

Decanteren en genieten met geroosterd lamsvlees of rijk gemarmerde, gegrilde steak. Even lekker met of zonder eten.

18+?

Libons

U moet 18+ zijn om deze website te bezoeken. Gelieve uw leeftijd te verifiëren

Ben je ouder dan 18 jaar?