Château Belle-Vue – Le Château 2012
ALGEMENE INFORMATIE
Productie: 3100 flessen
Druifsoorten: 45% Cabernet Franc, 45% Syrah, 10% Cabernet Sauvignon
Alcohol: 14,5% vol.
TERROIR
Appellatie: Mont Liban Wine -Bhamdoun
Oppervlakte: 24 Ha terrassen (60 are)
Hoogte: van 950 tot 1250 meter
Klimaat: Mediterraan, koud en vochtig in de winter, warm en droog van april tot oktober
Grondsoort: Klei, kalksteen
WIJNBOUW
Beheer: Er worden geen pesticiden of herbiciden gebruikt. Wijnstokken worden alleen in het eerste jaar geïrrigeerd.
Trellis: Dubbel Guyot-systeem
Oogst: Druiven worden met de hand geplukt in gevallen van 20 kg wanneer hun potentiële alcohol en zuurgraad in de optimale balans zijn voor elke variëteit.
VOORBEREIDING
Druiven worden geselecteerd en ontsteeld voordat de maceratie begint. Natuurlijke fermentatie (zonder toevoeging van gist) vindt plaats gedurende een periode van 3-4 weken in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 22-25ºC. Wanneer de alcoholische gisting is voltooid, wordt de wijn geperst en bewaard totdat de malolactische gisting is voltooid. De wijn rijpt vervolgens 24 maanden in Franse eikenhouten vaten, gescheiden door druivenrassen. Blends worden geselecteerd met behulp van de schone afgewerkte wijn. Rijping op fles: 36+ maanden.
PROEFNOTITIES
Kleur: Intense, rijke granaatkleur met paarse tinten.
Neus: Gerijpt donkerrood fruit met zachte vanille, kruidnagel en warme kruiden.
Smaak: Goed geïntegreerde tannines. Donkerrood fruit vergezelt gekonfijte sinaasappelschil, warme cacaokruiden en leertonen. Mooie lange afdronk.
Serveertemperatuur: 16-18ºC
Conserverings-/kelderpotentieel: Le Chateau 2012 bevindt zich op een optimaal consumptiemoment, maar zal zich de komende jaren gunstig blijven ontwikkelen.
Food Pairing
Decanteren en genieten met geroosterd lamsvlees of rijk gemarmerde, gegrilde steak. Even lekker met of zonder eten.