Libanese Wijnen - Gratis verzending vanaf € 300 voor BE (€350 voor NL en Lux) HORECA: vraag naar onze catalogus met aangepaste prijzen

 

Atibaia Wit

ATI002
€34,00
Tussen Chardonnay en Viognier balanceert mijn hart
Op voorraad
1
Productgegevens

WIJNHUIS

Atibaia is een familie ambachtelijke wijnmakerij gelegen in de bergen van Smar Jbeil, die Batroun overzien. De kleinste in Libanon, het is toegewijd aan het produceren van één rode wijn en één witte wijn, in beperkte hoeveelheden. De wijnmakerij maakt zijn thuis in een 17e -eeuws rustiek huis met een weelderige omgeving.

WIJNGAARDEN

De eigen wijngaarden liggen verspreid over het Batroun-gebied, met hoogtes die zich uitstrekken van 400 tot 600 meter en over een mozaïek van terroirs. Ze worden liefdevol verzorgd door het team, voornamelijk familieleden, en elk detail is rigoureus gecontroleerd. De 5 hectare wijngaarden hebben drie verschillende grondsoorten:

Smar Jbeil Alluviaal plateau

Mrah el Zayat Terrasvormige hellingen grind en klei

Mrah Chedid en Jran Terrasvormige kalkhoudende klei


WIJNMAKEN

Handmatig geoogst, alleen de meest kwalitatieve druiven zijn geselecteerd in de wijngaard, vervolgens twee keer gesorteerd, inclusief één keer op een triltafel.

Bij constante en gereguleerde temperatuur, elke druivensoort onafhankelijk van de ander. Geassembleerd voor het bottelen.

Rijping gedurende 8 maanden in Franse eiken vaten van twee wijnen voor Chardonnay.


PROEFNOTITIES

Tussen Chardonnay en Viognier balanceert mijn hart. Fruitig Ja discreet, bloemig ja fijn, boterachtig ja subtiel, houtachtig

ja een beetje, het is een directe uitnodiging om te waarderen wat moeder de natuur biedt ons.

FOOD PAIRING

Chardonnay dringt zich op in de mond met hazelnoten en honing, de laatste noot is vol en rond waardoor deze cuvée kan harmonieus begeleiden uw wit vlees en uw vis. Of bij het genieten van je favoriete kazen.

Serveertemperatuur 10-13 °C

Bewaar dit product voor later

18+?

Libons

U moet 18+ zijn om deze website te bezoeken. Gelieve uw leeftijd te verifiëren

Ben je ouder dan 18 jaar?