Atibaia Red 2015
Handmatig geoogst. Alleen de meest kwalitatieve druiven zijn geselecteerd in de wijngaard, vervolgens twee keer gesorteerd, inclusief één keer op een triltafel. Vinificatie is thermisch gereguleerd in roestvrijstalen tronconic tanks, met beperkte extractie. Na de malolactische fermentatie, rijpt de wijn rijpt in 225 en 400 liter Franse eiken vaten.
De eigen wijngaarden liggen verspreid over het Batroun-gebied, met hoogtes die zich uitstrekken van 400 tot 600 meter en over een mozaïek van terroirs. Ze worden liefdevol verzorgd door het team, voornamelijk familieleden, en elk detail is rigoureus gecontroleerd. De 5 hectare wijngaarden hebben drie verschillende grondsoorten:
Smar Jbeil Alluviaal plateau
Mrah el Zayat Terrasvormige hellingen grind en klei
Mrah Chedid en Jran Terrasvormige kalkhoudende kleiEr gaat niets boven de kracht van zachtheid, Atibaia 2015 benadrukt zichzelf soms door zijn finesse, soms door zijn kracht. Een subtiele neus van gedroogd fruit, kruiden en verse tabak let je stelt je de rijkdom van het land voor. Tannines aanwezig maar gesmolten met licht houtachtige tonen, streel je smaakpapillen, en je omhullen met zijn fluwelen charme.