Libanese Wijnen - Gratis verzending vanaf € 300 voor BE (€350 voor NL en Lux) HORECA: vraag naar onze catalogus met aangepaste prijzen

 

Château Trois Collines

DE FILOSOFIE

Bij Chateau Trois Collines hebben ze een groot vertrouwen in het oude en nobele land dat hen is toevertrouwd. Het is uit respect voor deze omgeving dat ze zich hebben toegewijd aan het samenbrengen van een harmonieuze en deskundige groep experts die deze perfecte omgeving zullen versterken voor het creëren van de beste wijnen in de regio. Deze expertise en gepassioneerd toezicht op hun op het landgoed geteelde wijnstokken belooft zorgvuldig verzorgde jaargangen en garandeert duurzaamheid, culminerend in een rijke wijnselectie van de hoogste kwaliteit.

Alles is wensvol… maar een goede oogst is alleen mogelijk door serieus en hard werk!

Ze herinneren zich hun oudsten en doen hun tradities nieuw leven inblazen. Ze streven er ook naar om te moderniseren en de kwaliteit in hun leven te brengen die bij hen past… Wijn werd waarschijnlijk voor het eerst gefermenteerd in dit deel van de wereld! Maar werd zeker weggenomen vanwege historische feiten! Bijdragen aan deze renaissance betekent niet alleen leven met hun glorie uit het verleden, maar ook actief, wetenschappelijk en effectief bijdragen aan de bekendheid van de Libanese wijnindustrie en deze over de wereld verspreiden! Het gebruik van de beste apparatuur, het toepassen van best practices, deelname aan internationale tentoonstellingen, proefconcours …!

HUN VERHAAL

Als de natuur roept… als de mens luistert!
Van steengroeve tot wijngaard! Ja! De Aïn Bourdaï-heuvels van Château Trois Collines zijn een geweldig getuigenis van wat de mens kan creëren uit een rotsachtige, vergeten droge hooglanden in een afgelegen uithoek van Libanon!
Ziad Ammar – oprichter van CTC, werd in 2009 door zijn visie* en zijn grote passie voor wijn en landbouw, samen met zijn grote geloof in zijn land en volk, ertoe bewogen dit project te initiëren… Hij waagde zich in het onbekende en verzamelde jonge talenten, regionale arbeidskrachten en deskundigen, die hernieuwbare energie beschouwen als een grote troef voor de ontwikkeling van duurzame irrigatie en dus plantage. Hij begon met het vormgeven van een geweldig terroir, dat duizenden jaren vóór hem door de Romeinen was uitgekozen! Ja, Baalbeck en de Tempel van Bacchus zijn het thuisland van Trois Collines. Minder dan 5 km scheiden onze heuvels van de locatie van de meest prestigieuze en historische plek gewijd aan de wijn en zijn God! We zijn erg blij om deze productie en traditie in deze regio voort te zetten!

DE MISSIE

Teruggeven aan Libanon, teruggeven aan de natuur!

Het ontwikkelen in Libanon van een biologische polycultuur/ wijnbouw- en wijnbouwactiviteit, die de Libanese landbouw en terroirs promoot… Vergeten en misbruikte locaties rehabiliteren tot groene, productieve en aantrekkelijke locaties! Het exporteren van terroirproducten met een hoge toegevoegde waarde en een kwaliteitslabel, waardoor een goed inkomen wordt gegenereerd voor plattelands- en lokale families, die ze in hun geboortedorpen behouden….

         Wine is a great culture derived from a noble plant …                            and from man’s work and admiration to his terroir!

PLAATS

De wijngaard ligt op drie heuvels in de Bekavallei. De naam Trois Collines is geïnspireerd op de ideale ligging van deze heuvels, aangezien ze natuurlijke hulpbronnen bewonen die ideaal zijn om wijnstokken te verbouwen.
Wijngaardcoördinaten: 33°57’58.0″N 36°13’46.0″E

DUURZAME & GROENE LANDBOUW

Landbouw is de weg naar onze keuken en gezondheid… Een aanpak voor een biologische achtertuin… Dus de zorg om een groene en duurzame landbouwaanpak te ontwikkelen om een biologisch wijn- en landbouwsysteem te creëren, van Aïn Bourdaï helemaal tot aan Dahr El Baïdar… Gecertificeerd biologisch door CCPB met een jaarlijks auditbezoek en beoordeling, Château Trois Collines streeft ernaar afhankelijk te zijn van hernieuwbare energiebronnen, windmolens, zonnepanelen… voor een economische, lange termijn, natuurvriendelijke, minimaliserende vervuiling… in een land dat stikt door generatoren, tenminste als we de wijnstokken bezoeken op onze ontsnappingsdag, genieten we van een diepe teug frisse, frisse lucht !

18+?

Libons

U moet 18+ zijn om deze website te bezoeken. Gelieve uw leeftijd te verifiëren

Ben je ouder dan 18 jaar?