Libanese Wijnen - Gratis verzending vanaf € 300 voor BE (€350 voor NL en Lux) HORECA: vraag naar onze catalogus met aangepaste prijzen

 

HET VERHAAL: een voorouderlijk erfgoed

Darmmess Libanese Premium Extra Vierge Olijfolie komt uitsluitend van Deir Mimas, Zuid Libanon.

Een klein dorp van ongerepte schoonheid en authenticiteit, met uitzicht op de rivier de Litani, het naburige kasteel  Beaufort gebouwd door de kruisvaarders en gastheer van het historische klooster Mar Mema.

Dit verborgen juweel is een gewaardeerde bestemming voor toeristen en de thuisbasis van 6.000 inwoners, 130.000 oude olijfbomen (tot 2.000 jaar) oud), vier olijfmolens en zes kerken.

Genesteld tussen de heuvels, is Deir Mimas bedekt met majestueuze olijfbomen die teruggaan tot de Bijbelse tijden. Het is ook gezegend met witte aarde van nature rijk aan klei, een gematigd klimaat en een gemiddelde hoogte van 580 meter.

Deir Mimas wordt gewoonlijk gerefereerd als de “Bordeaux van de olijfolie” in Libanon

 

 

DE VROUW achter Darmmess

“Geboren en getogen in Deir Mimas, ben ik opgegroeid met het observeren van de magie en het mysterie rondom onze EVOO. Het oogstseizoen was en is nog steeds een moment van vreugde en reünie voor ons. Het is een feestmaand. Ik beschouw dit erfgoed als een zegen. Met het verstrijken van de tijd, voelde ik dat het delen van deze schat met de rest van de wereld een verantwoordelijkheid was die ik mijn land, mijn dorp en mijn familie verschuldigd was” – Rose Bechara Perini

En zo werd Darmmess geboren in oktober 2019. Vandaag is deze Internationale Award Winnaar beschikbaar in de Benelux.

Ik nodig jullie uit om Darmmess te ontdekken en te genieten van deze complexe doch harmonieuze smaak, ontsproten uit onrijpe groene olijven met bitter pikante noten en een fruitig aroma.

Darmmess werd ontwikkeld voor een niche markt van medium intensiteit EVOO. Rijk en zeer gebalanceerd in termen van smaak tussen het prikkelende (5.6), het bittere (5.9) en het fruitige (5.8). Het pleziert alle smaakpaletten.

Darmmess is trots de enige traceerbare Libanese EVOO te zijn. Onder het lotnummer van de fles vind je de initialen van de boer, de exacte oogstdatum en de perceel naam

Rose Bechara Perini
2000 year old
local community

18+?

Libons

U moet 18+ zijn om deze website te bezoeken. Gelieve uw leeftijd te verifiëren

Ben je ouder dan 18 jaar?