Libanese Wijnen - Gratis verzending vanaf € 300 voor BE (€350 voor NL en Lux) HORECA: vraag naar onze catalogus met aangepaste prijzen

 
LIBONS
... de bonnes choses du Liban ... specialiteiten van Libanon ... top products of Lebanon
Ontdek producten
The Beqaa Valley
Discover the largest product range of Lebanese wines and spirits in Europe
Ontdek het grootste assortiment Libanese wijnen en sterke dranken in Europa
Découvrez la plus grande gamme de vins et spiritueux libanais en Europe
Previous slide
Next slide
Karam Winery
Darmmess

Hoog-fenolische olijfolie

Château Héritage
Sept VII
Domaine Wardy

Topkwaliteit & expertise

The Three Brothers

Jardin Secret

CAN003
€23,00
100% Sobbaghieh - 750 ml-14% - Sobbaghie is een Libanese druif, zeer dicht van kleur. Zeer interessant boeket en heel bijzonder
Vooruitbestellen
1
Productgegevens

Het unieke boeket van deze wijn kan worden toegeschreven aan zijn 100% tenor in een traditionele Libanese druif ‘Sabbaghieh’. De ‘Sabbaghieh’-druiven, gekweekt in de tuinen van dorpelingen, leveren een wijn op die compact en diep is en de specifieke smaak van zonnige druiven biedt. De wijnstokken zijn geplant op terrassen; en bijgevolg worden de druiven met de hand geplukt tijdens het oogstseizoen, wat zachter is voor de wijnstokken en helpt bij de kwaliteitscontrole, zoals het weggooien onder rijpe of rotte druiven.
De gesorteerde druiven worden snel ontsteeld en gekneusd. Met ons minimale interventiemodel voor het maken van wijn kan de most (of het sap) binnen 6-12 uur op natuurlijke wijze beginnen te gisten. Na ongeveer 5 weken gisting vindt de rijping van Jardin Secret op natuurlijke wijze plaats door de wijn in roestvrijstalen tanks te laten rusten om de malolactische gisting te ondergaan. De wijn wordt vervolgens gerijpt in eikenhouten vaten om de complexiteit toe te voegen, de zuurgraad te verminderen en de tannines rond te maken.
Technische informatie
Jaar: 2014
Druivensoort: 100% Sobbaghieh
Gisting: in roestvrijstalen tanks. Rijping: 6 maanden in eikenhouten vaten van 225 liter voor tweede gebruik
Alcoholgehalte: 14%
Serveertemperatuur: 12-18°C
Hoogte: De wijnstokken bevinden zich 900 meter boven de zeespiegel. Ze worden ter plekke met de hand geplukt en gesorteerd.
Opbrengst: De gemiddelde opbrengst per wijnstok bedraagt niet meer dan 2 kilogram. Het merendeel van onze wijnstokken strekt zich uit over eeuwenoude terrasvormige hellingen en geniet van 300 dagen zon per jaar.
Sobbaghie is een Libanese druif. De naam komt van het woord “Sabbagha” wat kleurstof/tint betekent. In Libanon gebruikten ze deze druif vroeger om azijn te kleuren of als natuurlijke kleurstof. Waarom? Het is namelijk een druif die niet alleen rood is van buiten maar ook rood van binnen is in tegenstelling tot andere reguliere rode druiven. Het is dus erg dicht van kleur. Tot op de dag van vandaag is Cana de enige wijnmakerij die deze druif gebruikt om wijn te produceren. Het heeft een heel interessant boeket en het is echt iets bijzonders.
Bewaar dit product voor later

UNIEKE SPECIALITEITEN

Zorgvuldig geselecteerd

OPTIMALE LEVERING

Gebundelde leveringen voor minimale ecologische impact

VEILIG BETALEN

Via SSL encryptie

PRE-ORDER

Zekerheid op jouw favoriete producten

18+?

Libons

U moet 18+ zijn om deze website te bezoeken. Gelieve uw leeftijd te verifiëren

Ben je ouder dan 18 jaar?