Karam Touriga Nacional 2018
Les Raretés Touriga Nacional 2018 |
||
Waarom Les Raretés? |
Uit de schoot van onze inspanningen om de smaak van Libanese wijn te diversifiëren, werd de selectie van Les Raretés geboren. Het bestaat uit variëteiten die uitsluitend in Libanon worden geplant door Karam Wines; ongetwijfeld zullen anderen dit voorbeeld volgen. Hun schaarste leverde hen hun naam op: Les Raretés. – Kapitein Habib Karam |
|
Wijn Type |
Rode wijn |
|
Druivensoort |
Touriga Nacional (Portugal) |
|
Appellation |
Jezzine, Southern Lebanon |
|
Fermentatie |
100% in inox |
|
Maturiteit |
6 maanden gerijpt in eikenhouten vaten 100% nieuwe Franse eik |
|
Serveren |
Best geserveerd bij 15 – 17°C |
|
Decanteren |
Decanteer een half uur voordat je gaat genieten |
|
Waarom Touriga Nacional? |
Tijdens de eindeloze leerzame reizen van kapitein Karam naar wijnproducerende landen en de verschillende regio’s, ontdekte hij Touriga Nacional. Hij vond deze variëteit vrij uniek en dacht dat hij zou gedijen in het Jezzine-terroir. Jaren na het planten van Touriga in Libanon, bevestigden talrijke proeverijen het onderbuikgevoel van de kapitein. |
|
Winemaking & Tasting Notes |
Expressiviteit, aromatische diversiteit en een goed verouderingspotentieel hebben ons ertoe aangezet om de Touriga Nacional te planten. Deze Touriga met een lage opbrengst wordt geteeld op 1.100m hoogte met uitzicht op de Middellandse Zee en werd slechts zes maanden gevinifieerd en gerijpt in eikenhouten vaten om een goede balans tussen fruit en eikenhout te creëren en zachte tannines te behouden. Het terroir van Jezzine produceert het violette bloemige aroma’s, ondersteund door zwarte bes, kers, donkere chocolade en kruiden op de achtergrond. Zijdezachtheid bij het binnenkomen in de mond, merkbare structuur en een uitbarsting van donker fruit met als hoogtepunt een ronde zuurgraad en langdurige mineraliteit. |
|
Food Pairing |
Gezouten vlees, medium steak, pasta met rode saus en rosbief |
|
Specifics |
Alcohol 14% – Totale zuurtegraad(sulfuric a./l) 3,8 – Rest Suiker (g/l) <1 |