Atibaia Red 2015
WIJNHUIS
Atibaia is een familie ambachtelijke wijnmakerij gelegen in de bergen van Smar Jbeil, met een overzicht van Batroun. De kleinste in Libanon, het is toegewijd aan het produceren van één rode wijn en één witte wijn, in beperkte hoeveelheden. De wijnmakerij maakt zijn huis in een 17e -eeuws rustiek huis met een weelderige omgeving.
WIJNGAARDEN
De eigen wijngaarden liggen verspreid over het Batroun-gebied, met hoogtes die zich uitstrekken van 400 tot 600 meter en over een mozaïek van terroirs. Ze worden liefdevol verzorgd door het team, voornamelijk familieleden, en elk detail is rigoureus gecontroleerd. 3500 wijnstokken per ha met een productie van 12.000 flessen.
De 5 hectare wijngaarden hebben drie verschillende grondsoorten:
Smar Jbeil Alluviaal plateau
Mrah el Zayat Terrasvormige hellingen grind en klei
Mrah Chedid en Jran Terrasvormige kalkhoudende kleiWIJNMAKEN
Handmatig geoogst. Alleen de meest kwalitatieve druiven zijn geselecteerd in de wijngaard, vervolgens twee keer gesorteerd, inclusief één keer op een triltafel. Vinificatie is thermisch gereguleerd in roestvrijstalen tronconic tanks, met beperkte extractie. Na de malolactische fermentatie, rijpt de wijn rijpt in 225 en 400 liter Franse eiken vaten voor 14 maanden.
PROEFNOTITIES
Er gaat niets boven de kracht van zachtheid, Atibaia 2015 benadrukt zichzelf soms door zijn finesse, soms door zijn kracht. Een subtiele neus van gedroogd fruit, kruiden en verse tabak let je stelt je de rijkdom van het land voor. Tannines aanwezig maar gesmolten met licht houtachtige tonen, streel je smaakpapillen, en je omhullen met zijn fluwelen charme.
FOOD PAIRING
Beste metgezel voor rood vlees, kazen en waarom zou u er niet van genieten? Helemaal alleen