Libanese Wijnen - Gratis verzending vanaf € 300 voor BE (€350 voor NL en Lux) HORECA: vraag naar onze catalogus met aangepaste prijzen

 

Château Oumsiyat

Chateau Oumsiyat ligt in het dorp Mtein, aan de voet van de bergketen van Mount Lebanon. Mtein, ook wel “Moeder van de Maten-dorpen” genoemd volgens Vader Martin (geschiedenis van Libanon, 1888), is een van de oudste dorpen in Libanon. Deze beroemde regio staat bekend om het aanplanten van wijngaarden en het produceren van wijn en arak sinds de oudheid, met sporen van de aanwezigheid van de Romeinen. Mtein ligt op 36 kilometer van het Beiroet-district, op een hoogte tussen 900 en 1300 meter in het centrale Libanese gebergte.

78 hectare aan wijngaarden zijn verspreid tussen de Bekavallei en Mount Lebanon. Het familiebedrijf, opgericht in 1950, wordt al vier generaties lang door de familie Bou Sleiman geleid. Toen Joseph Bou Sleiman de leiding overnam bij Chateau Oumsiyat, combineerde hij respect voor lokale tradities met moderne technieken om eigentijdse wijnen te maken.

In de Bekavallei heersen gemiddelde omstandigheden. Een koude en regenachtige winter gaf de wijnstok de kans om te rusten, en de regen vulde de watervoorraad van de bodem aan, klaar om de wijnstokken te voeden tijdens de hete, droge zomer die volgde. Deze warme, droge omstandigheden hielpen om de wijngaarden ziektevrij te houden en zorgden voor druiven met een goede concentratie van fruit.

De wijnstokken zijn geplant op een gemiddelde hoogte van 1.000 meter boven zeeniveau, waar de warme dagen worden afgewisseld met koelere nachten. Het temperatuurverschil in de zomer is 20°C, wat een verlengde rijpingsperiode stimuleert. Dit zorgt voor een intensere smaak en aromatische complexiteit in de druiven, terwijl de koele nachten zorgen voor een evenwichtige zuurgraad. De bodem is kalkrijke klei, een koele grondsoort met goede waterretentie-eigenschappen om de wijnstokken tijdens de hete, droge zomers te voeden. Vanwege zijn pH-waarde neigt kalkrijke klei tot het produceren van verfrissende wijnen, wat bijdraagt aan het evenwicht met de rijpheid van het fruit. De wijnstokken worden gesnoeid volgens het cane-pruning systeem en staan met een dichtheid van 4.000 stokken per hectare aangeplant. De wijngaard wordt op milieuvriendelijke wijze gecultiveerd en de druiven worden met de hand geoogst op optimale rijpheid.

18+?

Libons

U moet 18+ zijn om deze website te bezoeken. Gelieve uw leeftijd te verifiëren

Ben je ouder dan 18 jaar?